top of page

Curriculum Vitae på dansk:

 

Henrik Knarborg Larsen (f. 1974) er en af de fornemste danske slagtøjsmusikere på højt internationalt niveau uddannet på solistklassen i Danmark og Tyskland. Han er netop blevet udnævnt til lektor ved Det Jyske Musikkonservatorium. Hans unikke profil og gennemførte musikalske og dramatiske udtryk har resulteret i en række anerkendte CD-udgivelser, topplaceringer i konkurrencer og først og fremmest en international koncertvirksomhed i tæt samarbejde med tidens førende komponister og musikere.Han favner bredt som solist og kammermusiker - fra den klassiske musik, hvor han eksempelvis var solist med Århus Symfoniorkester i Bartoks koncert i 2012 - over moderne og eksperimenterende musik til musikteater med bl.a. forestillingen Les sons de l'art der havde premiere i Paris i 2007.Allerede som 29-årig blev han ansat som leder af slagtøjsuddannelsen ved landets største konservatorium - Det Jyske Musikkonservatorium - hvor han har lagt en helt ny linie for slagtøjsuddannelsen i Danmark på højeste niveau og har spredt sine ideer gennem masterclasses over hele verden.Han har spillet kirkekoncerter i et meget stort antal kirker, blandt andet Viborg Domkirke, Helsingør Domkirke, Odense Domkirke, Johannes Kirken i København, Århus Domkirke og Ribe Domkirke. Han har spillet med organisten Gwyn Hodgson i en årrække og spiller pt musikgudstjenester, kirkekoncerter som solist, med organisten Christian Præstholm og med trioen Voz Nueva (Signe Asmussen sang og Frederik Munk guitar)

 

Presse:

 

Følgende tekst kan bruges til pressemeddelse for solokoncerter:

 

Slagtøjskoncert i --------- kirke.

 

Oplev virtuost slagtøjsspil i verdensklasse, nye smukke instrumenter og et program særligt tilpasset kirkerummet.
Henrik Knarborg Larsen, er uddannet i slagtøj på solistklassen af Prof. Einar Nielsen og Prof. Bernhard Wulff i henholdsvis Århus og Freiburg, og underviser nu som leder af slagtøjsklassen på Det Jyske Muskkonservatorium.
Han har vundet priser ved flere konkurrencer, spiller i mange velrenomerede ensembler og optræder ofte som solist. Af de omfattende turnéer kan nævnes koncerter i Paris, Berlin og New York samt turnéer i Europa og Asien. Anmelderroste udgivelser som solo-CD'en "Convergence" (Classico) Læs mere på www.knarborg.com

bottom of page